Dr. Louisa Silva


Ze heeft 16 jaar studie gedaan naar de helende werking van deze methode. Ze heeft in een aantal medische tijdschrijften haar resultaten gepubliceerd. 

Hoe werkt QST?


Bijna elk autisme symptoom kan worden herleid tot een probleem met de tastzin. Het voelen, dat de normale ontwikkeling van het kind beperkt of vertraagt. Tot voor kort wisten we niet wat de oorzaak was van deze problemen. Nieuw onderzoek helpt ons nu de oorzaken van autisme symptomen te begrijpen en hoe ze om te keren. Minuscule sensorische zenuwen de zogenaamde type C tactiele vezels, transporteren de aangename en rustgevende  effecten van aanraking. Deze maken een groot deel uit van onze tactiele receptoren en zijn belangrijk voor verbinding . Zonder deze voelt liefdevol en nabij contact niet goed. Zo kunnen ouders hun kinderen door middel van aanraking niet to rust brengen en de ouder-kind verbinding komt onder druk te staan. Dit alles heeft een negatieve invloed op de vroege ontwikkeling van het kind. 

Voorheen was het niet mogelijk om de tastzin bij autisme te onderzoeken. Nu is door middel van huidbiopsie bij 4 kinderen op het autisme spectrum aangetoond dat er een verlies is van 50 % van de type C tactiele-vezels. Het onderzoek toonde ook aan dat QST massage deze symptomen volledig kon normaliseren bij de bestudeerde kinderen.  


Wetenschappelijk onderzoek

      

           "Wij geloven oprecht in een veilige en bewezen therapie voor kinderen met autisme die door ouders zelf thuis kan gegeven                     worden.  Wij bieden hoogwaardige training voor ouders en professionals die zowel toegankelijk als betaalbaar is" 

                                                                                                                                                                             -Het QSTI - team. 


 In 15 studies sinds 2005 uitgevoerd met jonge kinderen werd aangetoond dat QST massage positieve resultaten levert in vier belangrijke gebieden.  

      Na vijf maanden behandeling 

°Het gedrag verbetert met 32 % receptieve taalbeheersing verbetert, het autisme wordt minder ernstig.

° Ouderstress (een maat voor de moeilijkheidsgraad van opvoeden) daalt met 44 %. 

° De tastzin verbetert met 49% sensorische informatieverwerkingsproblemen verbeteren met 38 %. 

° Kinderen worden meer aanhankelijk, nemen meer deel aan het gezinsleven en zijn meer ontvankelijk in het klaslokaal. 

         Na 2 jaar behandeling 

°Gemiddeld nam de ernst van het autisme met 44% af. 

°Eén op de vier kinderen bewoog van het autisme spectrum af. 

°Er was 100 % herstel van het tastgevoel. 

    QST massage is een doorbraak

Het Qigong Sensorische Therapie massage programma dat ontwikkeld werd door het QSTI op basis van eeuwenoude Oosterse praktijken, heeft met succes sinds 2003 al meer dan duizend kinderen behandeld in de Verenigde Staten. QST is een doorbraak in de behandeling van autisme. 

° Het is de eerste behandeling die alle aspecten van het autisme weet te verbeteren. Gedrags-, taal- en zintuiglijke problemen verbeteren. Het zorgt ook voor een grote vermindering van ouderstress. 

° Het is de eerste behandeling met een constante doeltreffendheid voor kinderen met zowel ernstige, matige als milde autistische problemen

° Het is de eerste behandeling die effectief de sensorische handicap bij autisme vermindert.

   Via onderstaande linken kan u de gepubliceerde artikels              bekijken. 

Wetenschappelijke methode