Voorbeeld van resultaten.

Ilias : 7 jaar

1 ste leerjaar

Ilias is gediagnosticeerd met klassiek autisme. De eerste tekenen van autisme zijn op 6 maand gezien. Als hij ziek is, heeft hij vaak luchtwegaandoeningen en braken. Hij heeft veel huidirritaties waardoor hij erg krabt en daardoor huidinfecties krijgt. Ouders geven aan dat hij erg passief is en hij moeilijk contact kan maken. Ze willen graag als doel meer sociale interactie, het herkennen van zijn eigen gevoelens en minder leegte, meer echt zichzelf zijn.  Na 6 weken dagelijkse qigong massage zien we de volgende veranderingen: de onderste pijl geeft het aantal maanden ingehaalde ontwikkelingsachterstand voor een bepaalde mijlpaal. 

Deze jongen beweegt langzaam van ondergevoelig naar overgevoelig.

Hij maakt een inhaalslag van 5 maanden taalvaardigheid, 10 maanden sociale vaardigheid,3 maanden zelfregulatievaardigheden en 7 maanden grove en fijne motoriek met voorzichtige groei naar vaardigheden die geschikt zijn voor de leeftijd. Bij de cognitieve vaardigheden zien we 15 maanden inhaalslag en dit slechts op 1.5 maand tijd. Door de overgang van ondergevoelig naar overgevoelig verandert het kind in gedrag. Het heeft tijd nodig om al het nieuwe te integreren. Daardoor zien we de ouderlijke stress tijdenlijk even stijgen. Op het moment dat dit ge├»ntegreerd is kan het kind weer beter ontspannen en beter mee met de leeftijdsgenootjes. Om dit op te vangen zal ik als therapeute de nodige veranderingen duiden en ouders tips geven om het hele proces goed te begeleiden. De ouders krijgen stilaan het echte kind te zien. Het kind komt uit zijn bel. Hallo nieuwe Ilias. 

De QST massage dient minstens 5 maanden tot 1 a 2 jaar volgehouden te worden. Tussentijds kan je steeds testen in verband met vorderingen. Wat gewonnen is, blijft. 

De ouders geven aan dat Ilias meer spontaan vertelt en meer open is. Hij durft al beetje kapoen zijn. Hij eet en slaapt beter. Hij is wel gevoeliger voor geluid. Dit zijn normale en goede tekens die wijzen op in het lijf zijn en uit de bubbel komen.