Dr. Louise Silva


Dr. Silva heeft de Qigong therapie in de VS ontwikkelt vanuit de medische Qigong uit China. Ze heeft haar medische diploma aan de universiteit van California behaald. Ze is een arts in de Traditionele Chinese geneeskunde en heeft een Master diploma in Public Health. Ze woonde in Oregon (VS) en beoefende de geneeskunde vanuit Westerse als Oosterse benadering. 

Hoe het begon....

In 2000 kreeg de zoon van een goede vriendin van Dr. Silva een autisme diagnose.  Ze zag hoe moeilijk het was voor het kind en de familie om hier mee om te gaan. Ze werd zich ook bewust van het grote gebrek aan effectieve op onderzoek gebaseerde behandelingen voor deze aandoening. Ze nam contact op met haar mentor en werkpartner Dr. Anita Cignolini voor meer info over een techniek die ze in haar praktijk had leren kennen. Deze vrouw was de eerste medisch geschoolde arts die medische Qigong buiten China bracht. Dr. Silva baseerde zich op haar methode om de Qigong Therapie die we vandaag kennen verder te ontwikkelen. Hoofddoel van de aanpassingen in de werkwijze is dat ouders en therapeuten de massage zelfstandig kunnen uitvoeren zonder aan efficiĆ«ntie te moeten inboeten.

Onderzoeksgericht


Dr. Silva was zeer onderzoeksgericht en wilde dat elk detail van de Qigong therapie via wetenschappelijke studie gedocumenteerd werd om de doeltreffendheid van de techniek aan te tonen. Ze kreeg een royale subsidie voor de voortzetting van haar onderzoek naar Qigong Therapie. 


Er waren 136 gezinnen met een autistisch kind die deelnamen aan haar laatste studie, waarin duidelijk  naar voor kwam dat Qigong Therapie doeltreffend werkt bij sensorische onbalans.