QST Lezing 


Qigong Sensorische Therapie is een hele nieuwe aanpak om kinderen te ondersteunen en hun autisme ADHD, ADD kenmerken te helpen verminderen. QST is een veelbelovende therapie waarbij elk kind dat minstens 4 maanden de QST massage krijgt er op vooruit gaat met een gemiddelde van 44%. 


Wat mag je verwachten tijdens de lezing?

Tijdens deze avond kom je te weten wat QST juist is en wat het wetenschappelijk onderzoek te zeggen heeft. 

Je kan ook al je vragen stellen.  

De lezing is voor ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en geïnteresseerdenDeze lezing


Deze lezing biedt niet enkele waardevolle informatie, tips en materiaal die een wereld van verschil kunnen maken op sensorisch vlak, maar ook hoop op een betere toekomst voor jou en je kind. Met de aanpak die wordt voorgesteld , werk je naar meer groei voor je kind. Dit is de groei die ouders melden bij hun kind dat de QST massage kreeg.


°Verbetert alle zintuiglijke functies.

°Neemt frustratie en overprikkeling weg.

°Vermindert woedeaanvallen.

°Vermindert druk en onvoorspelbaar gedrag.

° Verbetert de taalvaardigheden.

° Doorbreekt apathie.

°Verbetert de sociale vaardigheden.

°Versterkt aanzienlijk de ouder-kind relatie

° Vermindert stress in het gezin 


Qigong Sensorische Therapeute Nancy Peeters 

geeft graag meer info en inzicht in de werking en mogelijke resultaten die de massage kunnen brengen om autisme beter te maken. Kom leren hoe je terug verbinding kunt maken met je kind.

Vanuit mijn jarenlange ervaring met mensen met autisme en hooggevoeligheid en ervaringsdeskundige rond de helende werking van massage, kunstzinnig en energetisch werk, wil ik mijn ervaring delen. 

Stress - overprikkeling - angst - woede aanvallen


Zit je soms met je handen in het haar en ben je wel eens het noorden kwijt? Wil je wel rustig blijven en je kind helpen, maar zie je door het bos de bomen niet meer.

Geef je de voorkeur aan een natuurlijke aanpak boven medicatie? 

Hoe fijn zou het zijn mocht je terug verbinding kunnen maken met je kind? Hoe fijn zou het zijn als je kind verlost raakt van die heftige woede aanvallen, de slaapstoornissen het onvoorspelbare en drukke gedrag of de totale apathie. Tijdens de lezing kan je ontdekken hoe dit met de QST methode aangepakt wordt. Heerlijke harmonieuze toekomst. 

Moeilijk gedrag anders bekijken. 


We zien vaak dat een kind "koppig" is, "ongepast" gedrag vertoont of "ontploft" als je wat vraagt of verwacht van hem /haar. Iets in hen stuurt dit gedrag. Ik vertel je meer wat eronder zit. Wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van dit ongepaste gedrag en hoe een begin te maken om dit op te lossen. 

Via interactieve beleef oefeningen kan je voelen wat je rustig kan maken om zo het gedrag van je kind beter aan te voelen wat hij/zij nodig heeft. We kijken wat onder het gedrag zit. 

Praktische richtlijnen voor de lezing ruimte. 

De ruimte dient groot genoeg te zijn voor het aantal personen dat deelneemt. Er dient plaats te zijn om yogamatjes per 2 personen neer te leggen.


De ruimte dient naargelang het weer een aangename temperatuur te hebben i.v.m. stil zitten of liggen. 


Er dienen voldoende stoelen aanwezig te zijn en een witte muur of projectie scherm en tevens een stopcontact in de buurt van het scherm.


Af te spreken: Het is aangenaam indien we de mensen met koffie,water en thee kunnen verwelkomen.